Leif Berglund

från Gammelstad, Luleå

numera Storfors, Piteå

hem igen

 

Jag var den ende som var från Norrland och jag var den ende som var tvungen att stanna kvar på kasernen över helgerna. Det var ingen idé att resa hem över alla helger, det tog för lång tid. Jag fick dock kontakt med en del människor i Göteborg som jag brukade umgås med på helgerna vilket var kul.

När jag muckade fortsatte jag att arbeta inom ICA Partihandel där jag varit tidigare. I slutet av 1981 for jag ut och tågluffade runt Storbritannien och hälsade bl a på Ulf Björklund i Uddevalla på vägen dit, förövrigt den ende jag träffat efter lumpen. Väl hemkommen gick jag en bibelskola, arbetade på fritidsgård, jobbade inom alkoholistrådgivning, gick ytterligare en bibelskola, prövade på vården och hotell för att sedan återigen söka mig till ICA. Good old ICA. När de sedan la igen i Luleå 1993 blev det lite kurser inom ekonomi och data för att sedan hamna som datahandledare på Datorteket i Piteå där jag nu har varit i 3½ år. Tyvärr har jag blivit uppsagd nu i och med årsskiftet 99/00 men har någon slags verksamhet inom data och skola på gång. Vi får se...

Jag har varit ungkarl fram till årsskiftet 90/91 då jag träffade Carina som nu är min fru. En söt liten sak tycker jag. Vi gifte oss 92 och fick Amanda 94 och Aron 96. Carina är från Piteå och jag vet inte vad ni vet om pitebor men ett är säkert och det är att de är svåra att flytta på så det var bara för mig att ta mitt pick och pack och flytta. Vi köpte hus 92 och bor fortfarande kvar i det, (för närvarande håller jag på med att tilläggsisolera ett förrådsrum - det är alltid nåt!). Carina arbetar med ungdomar som församlingsassistent i en församling här i närheten och barnen går än så länge på dagis.

I övrigt så sjunger vi kör, pysslar på tomten och jag läser en del. Jag är också ute och predikar i en del församlingar. Sen vet jag inte hur det kunde gå så snett men jag blev lite politiker också men jag antar att en del måste bli det också. Faktum är att jag tycker det är rätt spännande. Det är bara på kyrkopolitikernivå.

Så ser mitt liv ut just nu.

 

Namn: Leif Berglund
Adress: Fasanvägen 14
Postnr och Ort: 941 44  PITEÅ
Telefon: 0911-347 66, 070-536 55 27
E-post: leif@bersika.se
Hemsida: www.bersika.se