Lars Engström

från Stockholm

 

hem igen

 

Det här är otroligt! Kusligt, nästan. Jag hade för första gången i mitt liv tillfälle att besöka Luleå i jobb. Kom hem i kväll. När jag satt där på skotern på Luleälven tänkte jag på just dig, hur konstigt det än låter. "Jag hade en lumparkompis som var härifrån! Och han hade 20 timmar på sig att ta sig hem. Undrar vad han gör idag? Kanske man skulle stöta på honom här. Undrar om man känner igen varandra?" Jag kom inte på vad du heter, så då tänkte jag att jag skulle ta en titt i gömmorna och se om jag hittade något namn!

När jag kommer hem från Luleå, så ligger ett brev och väntar! Lite ruskigt sammanträffande. 

Själv bor jag fortfarande i Stockholm. Jobbar i samma bransch som jag gjorde redan 1980. Resebranschen. Trivs väldigt bra med det och har nischat in mig på grupp- och specialresor, vilket jag är ansvarig för på ett företag som heter Interjet. Vi är under en omändringsfas, så namnet behöver nu inte komma ihåg. Det kommer ett nytt!!! Jag har varit på några olika företag inom branschen bl a resebyrå, flygbolag, resebyrå igen och före nuvarande ett incentivhus. Har fått tillfälle att jobba i USA kortare tider, samt mycket med landet Zambia under några år vilket var mycket intressant. Det finns de som säger att har man väl kommit in i resebranschen är det svårt att sluta. Jag vill nog hålla med om det. Det blir ett gift, att man har tillfälle till att själv resa och se sig om i världen. Och det har jag gjort! Har dock lugnat ner mig på den fronten. Försöker nu att samordna företagets verksamhet när det gäller resandet inom gruppsidan. Håller också på med en massa annat inom företaget, t ex personalfrågor och utbildning. Något jag själv tycker jag är bra på, och som i framtiden kommer vara min huvudsyssla. 

Under alla år som gått har jag väl inte ägnat så mycket tanke kring lumpartiden. Jag kan dock se tillbaka till den med några ljusa minnen. Kungen ville inte ha mig med heller, utan skickade ett litet brev för att tala om att jag var placerad i någon slags reserv. Har inte gjort någon repövning. Det hade däremot varit rätt kul! Skulle gärna ta tre veckors betald semester!

I och med att jag har haft de jobb som jag har haft har det inte blivit någon familjebildning av. Jag "lånar" min familj av min tvillingbror! Det har funkat. Jag är alltså singel och bor på Kungsholmen i Stockholm.  Älskar ungar och hundar! God mat och ett flaska gott vin är inte heller fel.

Varma hälsningar

Lars Engström

 

Namn: Lars Engström
Adress: Kronobergsgatan 43
Postnr och Ort: 112 33 STOCKHOLM
Telefon:
E-post: ejn654u@tninet.se
Hemsida: