Jan Eriksson

från Stockholm

 

hem igen

 

0011 Eriksson anmäler sig!

Först och främst så är jag full av beundran av ditt initiativ, jag har haft samma tanke som du genom åren, att försöka samla ihop dom gamla lumparkompisarna på något sätt. Brevet jag fick av dig måste verkligen ha gjort en del omvägar. Den adress du hittade var till en andra hands adress i Täby. Vi bodde där ett tag innan vi fick tillträde till vårt nya hus i Täby. Innan vi flyttade till Täby så bodde vi 2 år i Bryssel samt 3 år i Paris. Hur i hela fridens namn fick du tag på min adress?? 

Efter KA4 så blev det Vaxholm för min del. Jag umgicks då samt en tid efter lumpen med Calle Eldh. Det vore förstås fantastiskt trevligt om vi på något sätt kunde träffas utöver Internet. Det vore intressant att se hur alla är spridda i landet, kanske finns det någon plats där vi kan samlas. Jag vill gärna vara med att arrangera någon form av återkomst. Jag ser med spänning emot vilka som kommer att kontakta dig. Jag bifogar 2 bilder, ett gammalt klassiskt lumpenfoto samt ett när jag fyllde 40. På bilden syns min snart 4 åriga dotter Hanna. Förutom Hanna så har vi en gosse som heter Jakob, min fru heter Camilla. Vi har varit gifta i 5 år samt känt varandra i cirka 10 år. Jag ser på bilden att du är lika hårfager som jag själv. Apropå repmånad, så har jag faktiskt gjort en på tre veckor. Det var i Stockholms skärgård. Konstigt nog så var det ingen ifrån vårat gäng som var med. Det var faktiskt riktigt roligt som vuxen att få leka krig igen. 

I Sverige så jobbar jag numera som sälj och marknadschef på 3M. I Belgien och Frankrike så var jag europeisk marknadschef för ett varumärke som heter Scotch Brite. Jag förmodar att du hört talas om det. Som sagt var, vi bodde utomlands i nära 5 år. Vi avslutade efter 2 år i Paris. Vi ville hem pg a att bo i centrala Paris med barn är inte så lättsamt och att vi ville ha ett barn till, vilket vi har nu. Vi fick en grabb för snart ett halvt år sen som heter Jakob. Det är kanonkul att ha en av varje. Vi kunde flytta till Dubai men det funkade inte då. Vem vet när vi ev. flyttar utomlands igen. 

Livet blir klart annorlunda med barn, vi trivs fantastiskt bra med situationen. Vi fick, eller bestämde att vänta med barn till vi blev äldre. Ja, äldre det gäller förmodligen bara mig. Jag är sen i somras 40 och min fru fyller snart 33. Vi har hittat blivit ett bra team som förstår varandra. Min fru är hemmafru medan jag arbetar, det funkar väldigt bra för oss och vår familj. 

Tänk att det är 20 år sen vi var pojkar, tiden går nog inte så fort i alla fall. Det som jag finner lustigt är att även innan ditt brev kom så tänker jag ofta på min lumpartid med glädje, jag har så många roliga minnen därifrån. Tänk idag så får dom som vill göra lumpen verkligen kämpa för det. Det som gjorde våran tjänstgöring till någonting speciellt var alla goda minnen, alla nya bekantskaper, nya orter och innehållet i vår utbildning.

 

Namn: Jan Eriksson
Adress: Murkelgränd 7
Postnr och Ort: 191 78 TÄBY
Telefon: Hem 08 7684083 - Jobb  08 922100 - Mobil 070 5703229
E-post: jannecamilla@swipnet.se
Hemsida: