Musse P...Charlie Eldh

från Stockholm

numera Värmdö

hem igen

 

Hej! 

Här kommer en liten kort resumé av ”mitt liv efter lumpen” från ett molnigt Stockholm. 

Efter MUCK så fortsatte jag mitt liv i restaurangbranschen fram till vintern då alperna blev min nästa ”förläggning”. Företaget hette Vingresor och jag arbetade under  de närmaste vintrarna i Val d´Isere, La Plagne och Chamonix. Under somrarna blev det restaurang och framförallt Värmdö Golf&CC. Arbetssysslorna var varierande och jag jobbade i såväl kök som i restaurangen. 

Hösten -82 begav jag mig till USA för att upptäcka världen på andra sidan vilket jag gjorde under ett halvår. 

Väl hemma igen så hade jag fått smak för resande varvid jag sökte arbete som steward på SAS och hamnade i deras världstrafiknät och fick se och uppleva  mer än vad jag kunde ana. Under de 5 år jag arbetade i SAS hann jag även med en stationering i Bangkok vilket var oerhört spännande och lärorikt. 

Samtidigt som jag började SAS så upptäckte jag något nytt, nämligen fritid. Detta var något som jag var ovan vid från både restaurangbransch och reseledartid och den uppstod främst mellan  flygningarna. Fritidsperioderna kunde vara mellan 3 – 10 dagar varvid jag genast började fundera på hur jag bäst skulle fylla dessa oangenäma perioder. Svaret hittade jag i en Cateringfirma som jag startade 1983. På den tiden var catering denna typ av service inte så vanligt så jag fick snart fullt upp med beställningar i både Stockholm och ute i landet. Med en ”erfarenhet av världens alla kök”, som inhämtades under mina flygningar, så var ingenting ”omöjligt” att ordna, vare sig temat var från Asien eller Ryssland.

1988 så hade jag sett nog av världen och slutade på SAS för att driva denna lukrativa cateringrörelse vidare, vilket jag gjorde i ytterligare 4 år. 

I början på 90-talet gjorde skidlusten sig  påmind igen så jag tog familjen med mig på ett års konsultuppdrag i Stöten/Sälen. Uppdraget gick ut på att driva och utveckla deras fem restauranger. 

1993 började jag på Scandic Hotels AB som biträdande hotelldirektör i Kungens Kurva / Stockholm. Sedan dess gick jag vidare till Täby och så småningom Scandic Hotel Park i Stockholm som hotelldirektör. Efter 5 år och tre hotell kom någon i bolaget på att erbjuda ett jobb med 16 hotell (samtidigt) vilket jag i något svagt ögonblick sa ja till. Så här är jag nu på Scandic´s huvudkontor och ansvarar för våra 16 stockholmshotell. Ett arbetet som inte innebär två likadana dagar. 

Privat så är jag gift har tre barn. Angelica 11 år, Mathias 8 år och Daniel snart 3 år. På fritiden åker vi gärna skidor, spelar golf eller tar båten ut i Stockholms skärgård. Vi bor på Värmdö och trivs jättebra. 

Jag såg att någon hade skrivit om repövning vilket jag har råkat ut för vid tre tillfällen. Två gånger i Stockholms skärgård och en gång i Härnösand. Vid det sista tillfället ”missförstod” vi ordern ” -Övningen slut, återställ och återgå”, så vi blev efterlysta av MP och ställda inför någon sorts förhör och därefter avförda ur truppregistret.

Efter tio år så var det tydligen preskriberat så för ett par år sedan ramlade det ner en ny krigsplaceringsorder på Muskö. Men med tanke på Sveriges ekonomi så lär jag slippa se bergen från insidan…. 

Det var allt från mig den här gången. 

Charlie

 

Namn: Charlie Eldh
Adress: Mörtnäs Älgstig 54
Postnr och Ort: 139 36 VÄRMDÖ
Telefon:
E-post: charlie.eldh@scandic-hotels.com
Hemsida: